Omáčka Remoulade má francouzský původ. Připravíte si čerstvou majonézu a přidáte nasekané kapary, okurky a aromatické bylinky. Díky své pikantní chuti je ideálním doplňkem pro Bollito, krále zimních receptů.
Suroviny
- Hovězí svíčková 1,2 kg
- Mrkev 3
- Pórek 2
- Řapíkatý celer 4
- Brambory 2
- Cibule se 3 zapíchnutými hřebíčky 1
- Petržel 2 větvičky
- Vavřín 2 listy
- Hrubá sůl
- Kuličky pepře
- Remuláda nebo zelená omáčka
Postup
1. Začněte očistěním zeleniny: oloupejte mrkev a brambory, odstraňte listy z celeru a také kořeny a zelené části pórku.
2. Nyní dejte do hrnce 3 litry vody, postavte ho na sporák a přidejte sůl, zeleninu, pepř a bylinky.
3. Poté vodu přiveďte k varu a vařte asi deset minut.
4. Do hrnce přidejte svíčkovou svázanou provázkem na vaření a vařte 10-15 minut; maso by mělo být uprostřed růžové.
5. Nakonec podávejte nakrájenou svíčkovou s nakrájenou zeleninou přelitou omáčkou.