Salmoriglio je nejznámější tradiční sicilská omáčka používaná k dochucení grilovaného masa a ryb. Její název je odvozen od oregana, které je jednou z jejích hlavních složek. V této aromatické verzi se místo oregana používá máta a k citronu se přidává pomeranč, čímž vzniká mimořádně zajímavá kombinace.
Suroviny
- Filety z mořského vlka, 150 g každý 4 po 150 g
- Citron 1
- Pomeranč 1
- Česnek 2 stroužky
- Máta 2 listy
- Extra panenský olivový olej 4 lžíce
- Sůl špetka
- Bílý pepř špetka
Postup
1. V misce vytvořte emulzi šťávy z citrusových plodů s olejem, nasekanou mátou, solí a pepřem.
2. Namočte filety mořského vlka naříznuté šikmo do směsi oleje a citrusových plodů a otáčejte je, aby se ochutily.
3. Filety mořského vlka naaranžujte na talíř Crisp a po marinování je nechte okapat.
4. Vložte talíř Crisp do mikrovlnné trouby, zvolte funkci Crisp a nastavte dobu vaření na 8 minut.
5. Jakmile jsou filety uvařené, ozdobte je nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůrou, přidejte směs oleje a citrusových plodů a podávejte.