Klasický indonéský pokrm upravený a odlehčený ve středomořském stylu, ideální pro chvíle sdílení s blízkými
Suroviny
- Bio kuřecí prsa 400 g
- Mandlová mouka 100 g
- Arašídové máslo 2 polévkové lžíce
- Sójová omáčka 2 polévkové lžíce
- Šalotka 2
- Limetka 1
- Mořská sůl špetka
- Bambusové špízy 8
- Slunečnicový olej 4 polévkové lžíce
Postup
1. Kuřecí maso nakrájejte na dlouhé tenké proužky.
2. Navlékněte kuřecí proužky na tyčinky.
3. Do misky nasypte mandlovou mouku.
1.
2.
3.
4. Přidejte arašídové máslo a sójovou omáčku.
5. Najemno nakrájejte šalotku a přidejte ji do směsi.
6. Lžící pokryjte špízy připravenou směsí.
4.
5.
6.
7. Špízy naaranžujte na talíř určený pro smažení Crisp Fry v mikrovlnné troubě.
8. Vložte talíř do prohlubně.
9. Nastavte funkci Crisp Fry, zadejte hmotnost a stisknutím tlačítka Start spusťte vaření.
7.
8.
9.
10. Mezitím vyšlehejte limetkovou šťávu s olejem a solí.
11. Po uvaření špízy vyjměte.
12. Podávejte posypané mořskou solí a s limetkovou omáčkou.
10.
11.
12.