Elegantní reinterpretace tradičního pokrmu "melanzane alla parmigiana", lehce propečený díky nastavení Crisp Fry. Vynikající předkrm, výborný i v létě, nebo chutný zeleninový pokrm jako alternativa k masu či rybě.
Suroviny
- Lilky 300 g
- Strouhanka 200 g
- Bazalka 2 listy
- Sladká paprika 1 lžíce
- Vejce 2
- Hladká mouka 50 g
- Cherry rajčata 100 g
- Parmigiano Reggiano 50 g
- Extra panenský olivový olej 4 lžíce
- Sůl špetka
- Bílý pepř špetka
Postup
1. Nastrouhejte parmazán a rozkrojte cherry rajčátka napůl.
2. Rajčata smíchejte s olejem, solí a pepřem a přidejte parmazán.
3. Bazalku nasekejte a dejte ji do mísy se strouhankou a paprikou, poté ji dochuťte olejem, solí a pepřem.
4. Oloupejte lilky a nakrájejte je na obdélníky silné asi 1,5 cm.
5. Obdélníky obalte v mouce a poté ponořte do rozšlehaného vejce.
6. Poté je obalte ve strouhance, přitlačte, aby se řádně obalily, a položte je na talíř Crisp.
7. Talíř Crisp vložte do mikrovlnné trouby, vyberte funkci Crisp Fry a nastavte dobu přípravy na 14 minut a 30 sekund.
8. Po ohřátí v mikrovlnné troubě při výkonu 750 W po dobu 1 minuty podávejte horké se smetanovými cherry rajčátky a parmazánem.