Snadný a rychlý recept, ve kterém je použití těch nejčerstvějších vajec jediné, na čem opravdu záleží. Přidání hráškového krému z něj tvoří kompletní, chutný a energetický pokrm.
Suroviny
- Vejce 4
- Ocet 2 lžíce
- Sůl a pepř podle chuti
- Hrášková polévka (recept č. 7)
- Pažitka podle chuti
Postup
1. Začněte tím, že do poměrně velkého hrnce nalijete půl litru vody.
2. Přiveďte k varu, přidejte sůl a ocet a snižte teplotu (var musí být sotva znatelný).
3. Do vroucí vody opatrně vložte vejce.
4. Vejce vařte 3-4 minuty a slijte je děrovanou naběračkou na savý papír.
5. Poté ohřejte hráškovou polévku a na každý talíř nalijte malé množství, doprostřed položte jedno vejce a posypte je pepřem a nasekanou pažitkou.