Jablka jsou zdravé ovoce známé po celém světě. Recept by měl být lehký a zdravý, aby zdůraznil jejich kvalitu.
Suroviny
- Zelená jablka 4
- Kuřecí prsa 250 g
- Kari masala 1 polévková lžíce
- Rozinky 30 g
- Tyčinky skořice 2
- Badyán 3
- Čerstvá máta 1 trs
- Sůl 1 špetka
Postup
1. Kuře nakrájejte na tenké proužky
2. Kuřecí proužky vložte do mísy a přidejte kari masalu, špetku soli a lístky máty.
3. Přidejte rozinky a piniové oříšky a dobře promíchejte.
1.
2.
4. Odstraňte vnitřní část jablek.
5. Lžící naplňte jablka ochuceným kuřecím masem a vložte je do pekáče spolu se skořicí a badyánem.
6. Naplňte nádržku na vodu v troubě.
5a.
5b.
7. Jablka rozložte na plech a poté je vložte do trouby.
8. Nastavte parametry pečení: funkce větrání, 180 °C a střední úroveň páry.
9. Po upečení podávejte jablka s vlastní šťávou.
7.
8.
9.